Snelcursussen

Snelcursus voor het A diploma

Een aantrekkelijke methode om te leren zwemmen is de snelcursus voor het A diploma. Niet 1,5 jaar op en neer naar het zwembad, maar een intensieve cursus van 2 x 1 uur op zondag.
Tijdens deze cursus voor het A diploma volgen de deelnemers op zondag een zwemles van 2 x 1 uur. Deze zwemles wordt onderbroken door een pauze van een half uur waarin we met de kinderen eten, drinken, een verhaaltje lezen, kleuren of een filmpje kijken. De kinderen nemen zelf eten, drinken en een badjas mee naar de zwemles.

Je kind krijgt gedurende de cursus een vaste zweminstructeur en deze is voor en na de zwemles beschikbaar om vragen van ouders te beantwoorden.  Je kan deze methode vergelijken met een ski-klasje op wintersport. Een ochtend of middag waterspelletjes doen, plezier maken en heel veel zwemmen! En ondertussen haal je mooi je zwemdiploma!

De kinderen die een  snelcursus voor het A diploma volgen zijn minimaal 5 jaar, kunnen vrij en zonder angst in het water bewegen en hebben een attente luisterhouding. De eerste cursusdag bekijkt de zweminstructeur of deze intensieve methode geschikt is voor de deelnemende kinderen. Het kan zijn dat we voor jouw kind de rustigere zwemlesmethode adviseren. Je kan in dat geval dan direct instromen in één van onze groepslessen en hoeft niet op een wachtlijst. Aan het einde van elke cursusperiode is er een mogelijkheid om af te zwemmen voor het A diploma.

Gemiddeld hebben de kinderen 3 cursusperiodes nodig om het A diploma te halen, maar dat is geen garantie. Soms zijn meer periodes nodig. Elk kind is verschillend en leert het zwemkunstje in zijn of haar eigen tempo.

Tijden

Wanneer beginnen de cursussen?

Elke 2 maanden start er een snelcursus voor het A zwemdiploma. Er zijn cursussen in de ochtend en in de middag.

De 1 weekse snelcursus voor het B of C zwemdiploma is in de herfstvakantie en in de voorjaarsvakantie.

Prijzen

De prijzen van de cursussen

Snelcursus zwemdiploma A: 257,50 euro.

Snelcursus zwemdiploma B of C: 206 euro.

Voorwaarden

Cursusvoorwaarden snelcursus zwemdiploma A

Lessen inhalen bij ziekte
Bij twee of meer opéénvolgende gemiste zwemlessen door ziekte, mogen deze binnen de cursusperiode worden ingehaald met uitzondering van de eerste gemiste les. Gemiste zwemlessen, anders dan door ziekte, kunnen niet worden ingehaald. Inhalen van zwemlessen kan, na overleg met de zweminstructeur in onze groepslessen (1 x 1 uur per week). Het is niet mogelijk om gemiste zwemlessen na afloop van de cursus in te halen.

Geen zwemles
Op de volgende dagen is de zwemschool gesloten: Pasen, Pinksteren en Koningsdag. Tijdens de middelste twee weken van de zomervakantie en de twee weken van de kerstvakantie is het zwembad ook gesloten. Met de planning van de cursus is rekening gehouden met de sluitingsdagen.

Betaling
De betaling van de cursus (per cursusperiode van 8 weken 257,50 euro, tarief 2018) gaat bij voorkeur via automatische incasso van je bankrekening, maar contante betaling mag ook. De eerste zwemles vul je een toestemmingsformulier in waarmee je ons toestemming geeft om de contributie te mogen afschrijven.  De kosten voor het proef- en afzwemmen zijn 20 euro (tarief 2018) en worden na het afzwemfeest geïncasseerd.

Elke cursusperiode duurt 8 weken. Gemiddeld zwemmen de kinderen 3 cursusperiodes voor de totale opleidingsweg om het A diploma te behalen, maar dat is geen garantie. Soms zijn er meer periodes nodig. Elk kind is verschillend en leert het zwemkunstje in zijn of haar eigen tempo.

Diploma zwemmen

Diplomazwemmen A, B of C

We leiden de kinderen op voor het zwemdiploma A, B of C. Het diploma zwemmen vindt plaats in het zwembad Aqua Romana van Center Parcs in Zandvoort.

Tijdens het afzwemmen voor het zwemdiploma beoordelen we of je kind bij het  zwemmen van de verschillende onderdelen van het diploma de indruk geeft volledig vertrouwd te zijn met de situatie.  Bij de beoordeling van de uitvoeringswijze houden we rekening met de bewegingsmogelijkheid van ieder individueel kind.

Voordat kinderen gaan afzwemmen voor het A diploma,  gaan we eerst een keer proefzwemmen in het zwembad waar we ook het afzwemfeest vieren. Zo weten de ouders ook hoe ze moet rijden, de kinderen weten waar de WC en de kleedkamer is en hoe het zwembad er uit ziet. Voor het B en C diploma is er geen proefzwemmen.

Snelcursus zwemdiploma B of C in 1 week

Tijdens de herfstvakantie en de voorjaarsvakantie organiseren we een korte snelcursus voor het B of C diploma in 1 week.

We zwemmen op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 8.30-12.30 uur
3 keer 1 uur met 2 pauzes. Voor de pauze neem je zelf eten, drinken en een badjas mee. We doen leuke spelletjes en oefenen alle onderdelen van het B of C diploma. Je kan je zwemkampioen aanmelden voor deze leuke cursus  via het inschrijfformulier.

Baby- en peuterzwemmen

Maandag, woensdag en vrijdag van 10:30 tot 12:00

Kom met je vader of moeder spartelen in het water. Geen les, maar wel speeltjes in het water, een leuk muziekje en koffie of thee na afloop.

Lees meer

Zwemlessen A B C

Elke doordeweekse dag na schooltijd en in het weekend

Zwemlessen voor het A B en C diploma. Kleine groepjes en heerlijk warm water.  Wil je 1 uur of  2 x 1 uur per week komen zwemmen?

 

Lees meer

Snelcursus

Zomervakantiecursus A in 2 weken.

Snelcursus zwemdiploma A op zondag.

B of C diploma in 1 week tijdens de schoolvakantie.

Lees meer

Zwemfeestje

Donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag na de zwemlessen

Het hele zwembad voor jou en je vriendjes! Hoe cool is dat?
Vier je verjaardag in ons zwembad en we maken er
een spetterend feestje van!

Lees meer
Ontwerp & Fotografie Curly & Straight | Webbouw Buro Tijs